Мало кабінок і вони не пристосовані для людей з інвалідністю – Денісова оцінила умови на дільницях
Мало кабінок і вони не пристосовані для людей з інвалідністю – Денісова оцінила умови на дільницях

Мало кабінок і вони не пристосовані для людей з інвалідністю – Денісова оцінила умови на дільницях

Сім десятків порушень зафіксували під час волевиявлення громадян станом на 16-у годину в офісі омбудсмена.

Про це відзвітувала уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Більшість з них стосуються вимог до виборчих дільниць.

Зокрема, на місцях волевиявлення обмаль кабінок для голосування і мала кількість скриньок.

Також майже на половині виборчих дільниць зафіксували ускладнений доступ громадян з інвалідністю та мало мобільних груп.

Фіксують порушення і на спеціальних дільницях.

Зазначається, що найбільшу кількість проблем зафіксували в Київській обласній клінічній лікарні, Івано-Франківському неврологічному диспансері, Темнівській виправній колонії номер сто у Харківській області, а також у столичній дитячій лікарні "Охматдит".

Крім того, у Київському слідчому ізоляторі члени виборчої комісії видали бюлетені для голосування особам, що не мали права голосувати.

Про це розповів представник Уповноваженого Верховної Ради з питань дотримання прав людини в місцях несвободи та процесуальних прав В'ячеслав Петльований.

"Через недостатню обізнаність членів комісії щодо правил проведення голосування по мажоритарному округу було видано бюлетені виборцям, які не мають права голосувати по цьому округу, що дає можливості для викривлення результатів голосування", – сказав він.

До того ж, виявлено нестачу бюлетенів для голосування.

Так, на момент перевірки не вистачало 82 бюлетені.

"На даний час, на 16.00, представниками Уповноваженого було здійснено моніторинг 57-ми спеціальних виборчих дільниць, що становить майже 70% загальної їх кількості.

У третині з них було виявлено порушення, у деяких – малозначні та поодинокі, а є такі об'єкти, на яких було виявлено значні порушення", – резюмував представник Уповноваженого ВР з прав людини.

Источник материала
Поделиться сюжетом