Аграріям пропонують надійно захистити озимі
Аграріям пропонують надійно захистити озимі

Аграріям пропонують надійно захистити озимі

Про це повідомляють в компанії UKRAVIT, а експерти радять напередодні посіву озимих приділити особливу увагу обранню протруйників — це допоможе уникнути багатьох потенційних загроз і забезпечити посівам усі необхідні умови для повноцінного росту і розвитку.

«Шкодочинність грибкових захворювань та ґрунтових і ранньопіслясходових шкідників на ранніх етапах росту озимих зернових надзвичайно висока: за недостатнього контролю вони можуть спричинити пошкодження чи навіть втрату значної частки майбутнього врожаю.

Тож якщо не вжити превентивних заходів, посіви увійдуть в перезимівлю ослабленими, погано зимуватимуть і, відповідно, повноцінно їх генетичний потенціал не буде реалізований, — відзначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець.

— Тому для максимально ефекту ми рекомендуємо обов«язково протруювати посівний матеріал як фунгіцидними, так і інсектицидними препаратами — так ви забезпечите культурам комплексний захист від широкого спектра шкідливих організмів».

Щоб забезпечити посівам умови для закладання гарної врожайності й гарантовано захистити їх від хвороб і шкідників, він рекомендує застосовувати бакову суміш протруйників Рестлер Тріо (прохлораз, 60 г/л + флудиоксоніл, 15 г/л + ципроконазол, 6,0 г/л) і Матадор (імідаклоприд, 200 г/л).

Протруювання препаратом Рестлер Тріо підвищує енергію проростання насіння і фізіологічну стимуляцію й на тривалий період захищає кореневу систему та сходи від збудників численних грибкових захворювань.

При цьому він є надзвичайно толерантним до культури і не пригнічує молоді рослини.

А зважаючи, що завдяки поєднанню трьох діючих речовин із різних хімічних класів протруйник контролює вторинне інфікування рослин і не викликає у патогенів резистентності, він є економічно вигідним рішенням у вирощуванні озимих зернових.

Інсектицидний протруйник Матадор ефективно контролює широкий спектр шкідників зернових колосових культур і забезпечує тривалий період захисної дії.

За його використання контролюються шкідники, які є переносниками небезпечних вірусних хвороб (ВЖКЯ); при цьому він не впливає на посівні якості насіння, а також сумісний з фунгіцидними та рістстимулюючими препаратами.

Источник материала
Поделиться сюжетом