Кабінет президента Польщі прокоментував парламентські вибори в Україні
Кабінет президента Польщі прокоментував парламентські вибори в Україні

Кабінет президента Польщі прокоментував парламентські вибори в Україні

22 липня.

У Варшаві висловили сподівання, що польсько-українські питання будуть важливою частиною політичного порядку денного нового уряду України, пише УНН з посиланням на “Польське радіо”.

Очільник Кабінету президента Польщі Кшиштоф Щерський визнав, що такий результат був очікуваним, беручи до уваги передвиборчі опитування.

“Це політичний успіх президента Зеленського, який зумів за короткий час розвинути не тільки свою особисту підтримку, але також створити політичне формування, яке напевно одноосібно візьме владу в Україні”, — сказав Щерський.

Президентський міністр вважає, що самостійний уряд — це не тільки шанс на повну реалізацію політичної програми, але також відповідальність.

“Політичне коло президента Зеленського — це нове коло, яке взяло на себе відповідальність за майбутню долю України”, — додав він.

“Ми сподіваємося, як казав президента Анджей Дуда після першої зустрічі з президентом Зеленським, що питання, які важливі для польсько-українських відносин, будуть важливою частиною політичного порядку денного нового уряду, політично єдиного із президентом України”, — заявив Щерський.

“Ми готові до співробітництва, але сподіваємося теж на добрі розмови з новою владою України щодо спільних польсько-українських тем”, — додав він.

Як зазначав УНН, адміністрація польського президента повідомила, що візит Зеленського може відбутися 2 вересня.

Источник материала
Поделиться сюжетом