Мінфін розробив плани реформування податкової і митної служб
Мінфін розробив плани реформування податкової і митної служб

Мінфін розробив плани реформування податкової і митної служб

23 липня.

Мінфін спільно з міжвідомчою робочою групою розробив два проекти планів заходів для реалізації концептуальних напрямів реформування системи органів, що реалізують державну податкову та митну політику.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України, передає УНН.

Як зазначили в прес-службі, передбачені у плані заходи сприятимуть інституційному реформуванню Державної податкової і Державної митної служб, що відповідатиме сучасним міжнародним стандартам та усуне недоліки у системі адміністрування податків, митного оформлення, а також забезпечить впровадження в роботу зазначених органів найкращих світових практик як у вигляді запровадження нових процедур, так і через модернізацію наявних.

План зокрема передбачає оптимізацію організаційної та функціональної структур служб; удосконалення процедур адміністративного оскарження; управління інформаційними системами та технологіями; розвиток персоналу, антикорупційні заходи; стимулювання добровільної сплати податків, розвиток податкових сервісів; управління ризиками, податковий контроль та аудит тощо.

При цьому в Мінфіні додали, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підписав розпорядження Кабінету міністрів від 5 липня 2019 р.

№542-р "Про затвердження планів заходів щодо реалізації концептуальних напрямів реформування системи органів, що реалізують державну податкову та митну політику".

Источник материала
Поделиться сюжетом