Росія спрощує надання виду на проживання українцям
Росія спрощує надання виду на проживання українцям

Росія спрощує надання виду на проживання українцям

14:12, 23 липня 2019.

Політика.

29.

Раніше Путін спростив отримання російського громадянства для всіх жителів Донбасу.

Росія продовжує робити бюрократичні поступки українцям / фото УНІАН.

Держдума РФ ухвалила в третьому, остаточному читанні закон, який спрощує надання окремим категоріям іноземців дозволу на тимчасове перебування і отримання виду на проживання в Росії.

Як повідомляє російський «Интерфакс», документ передбачає, що дозвіл на тимчасове проживання без урахування затвердженої квоти може бути видано іноземцям, які є громадянами України, які постійно проживали на території України і визнані біженцями, або якщо вони отримали тимчасовий притулок на території РФ.

Порядок надання дозволів на тимчасове перебування в РФ та видів на проживання в РФ також спрощується особам без громадянства, які володіють російською мовою.

Крім того, тепер без обліку квоти дозвіл на тимчасове проживання можуть отримати особи, які вступили на військову службу, є учасниками держпрограми з допомогою переселення співвітчизників, особи, які є громадянами держав, що входили до складу СРСР і отримали профосвіту в освітній організації, розташованій на території РФ.

Закон встановлює скорочений строк розгляду заяв на видачу дозволів на тимчасове проживання - з шести до чотирьох місяців.

Також істотно розширюється коло іноземців, які можуть отримати посвідку на постійне проживання без дозволу на тимчасове проживання.

До таких належать особи, що народилися на території РРФСР і перебували в громадянстві СРСР, діти, які народилися на території РФ і усиновлені іноземцями, які постійно живуть у РФ, іноземні громадяни, чиї родичі по прямій висхідній лінії або вони самі були депортовані з Кримської АРСР.

Вид на проживання без отримання дозволу на тимчасове проживання можуть отримати висококваліфіковані фахівці та члени їх сімей, кваліфіковані фахівці, які не менше шести місяців працювали в РФ за фахом, а також особи, у яких припинено громадянство РФ.

Вид на проживання видається без обмеження строку дії (зараз видається на п'ять років) за винятком низки випадків.

Визначається, що вид на проживання підлягає заміні так само, як і російський паспорт - при досягненні віку 14 років, 20 років і 45 років.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу.

17 липня він поширив дію указу про спрощене отримання російського громадянства на всіх жителів Донецької і Луганської областей України.

#Росія#Україна.

Источник материала
Поделиться сюжетом