Україна вперше направила миротворців до Малі
Україна вперше направила миротворців до Малі

Україна вперше направила миротворців до Малі

Український національний персонал 23 червня цього року у складі п’яти осіб уперше долучився до виконання завдань Багатопрофільної інтегрованої Місії ООН зі стабілізації в Малі.

За словами Левчика, наразі 61 представник українського національного персоналу виконує завдання в місіях ООН, НАТО та спільних миротворчих силах у низці країн.

Зокрема, це Місія ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго (12 осіб), Місія ООН у Косово (дві особи), Місія ООН у Республіці Південний Судан (чотири особи), тимчасові сили ООН із забезпечення безпеки в Аб’єй (шість осіб), сили ООН з підтримання миру на Кіпрі (одна особа); тренувально-дорадча місія НАТО «Рішуча підтримка» в Ісламській Республіці Афганістан (21 особа), багатопрофільна інтегрована Місія ООН зі стабілізації у Малі (п’ять осіб) та спільні миротворчі сили в зоні безпеки Придністровського регіону Республіки Молдова (10 військових спостерігачів).

«Висока оцінка від міжнародних партнерів стала основним підґрунтям для постійного запрошення України до участі в новостворюваних та вже існуючих миротворчих місіях, а також для розширення географії залучення Збройних сил України до миротворчої діяльності в усьому світі», - зазначив Левчик.

Окрім того, до Конго відправились українські миротворці десятої ротації.

Источник материала
Поделиться сюжетом