"Опозиційна платформа – За життя": Члени ОВК не з'явилися до суду щодо фальсифікацій на окрузі 52
"Опозиційна платформа – За життя": Члени ОВК не з'явилися до суду щодо фальсифікацій на окрузі 52

"Опозиційна платформа – За життя": Члени ОВК не з'явилися до суду щодо фальсифікацій на окрузі 52

Члени Окружної виборчої комісії не з'явилися на засідання суду за фактом підкупу і фальсифікацій результатів виборів на 52 окрузі.

Про це повідомили в прес-службі партії "Опозиційна платформа – За життя".

Там повідомили, що в четвер, 25 липня, за зверненням представників "Опозиційної платформи – За життя" проходить засідання Донецького окружного адміністративного суду за фактом підкупу виборців на виборчих дільницях у Торецке.

Представники 52 окружної виборчої комісії, як і представники дільничної комісії, які брали участь у злочинній схемі, на засіданні суду не з'явилися.

"Під час голосування на більшості виборчих дільниць 52 округи були застосовані різні способи фальсифікацій на користь кандидата від "Батьківщини" Євгенія Яковенко – вкидання бюлетенів, скупка голосів, підкуп членів виборчих комісій, видача кількох бюлетенів в одні руки.

Також є факти порушення процедури збереження і транспортування бюлетенів.

По кожному з них ми підготували звернення в поліцію і суд.

І сьогодні Донецький окружний адміністративний суд почав розгляд позову за фактом фальсифікацій на одній із дільниць", – розповів юрист Юрій Красненко, представник кандидата від "Опозиційної платформи – За життя" Олега Погодіна.

"Ми будемо відстоювати законну позицію, вимагати визнати сфальсифіковані результати голосування недійсними та дати об'єктивну оцінку всім зафіксованим порушенням.

І те, що представники як окружної, так і дільничних комісій, замішані в злочинній змові, не з'явилися на засідання суду, говорить тільки про одне – вони прекрасно розуміють незаконність своїх дій і бояться відповідальності.

Ми зробимо все, щоб нарозповідати порушників закону, захистити вибір людей і відновити справедливість на 52 окрузі", – підкреслив Юрій Красненко.

Округ № 52 з центром у Торецке Донецької області охоплює Дебальцеве, Торецк, частина Горлівки та Бахмутського району.

Більшість цих територій окуповані.

Після підрахунку 100% голосів на 52-му окрузі лідирує представник партії "Батьківщина" Євген Яковенко з 28,96% голосів.

Кандидат від партії "Опозиційна платформа - За життя" Олег Погодін набирає 26%.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны