Мінфін чекає від Нацбанку уточнений прогноз курсу гривні
Мінфін чекає від Нацбанку уточнений прогноз курсу гривні

Мінфін чекає від Нацбанку уточнений прогноз курсу гривні

16:16, 14 серпня 2019.

Фінанси.

Щоб новий уряд міг вчасно подати проект держбюджету після призначення, Мінфін та головні розпорядники рухаються відповідно до графіку бюджетного процесу.

Міністерство фінансів України чекає від Національного банку уточнені прогнозні показники курсу гривні для підготовки проекту державного бюджету на 2020 рік.

Про це написала міністр фінансів України Оксана Маркарова в соцмережі Facebook.

За її словами, щоб новий уряд міг вчасно подати проект держбюджету після призначення, Мінфін і головні розпорядники рухаються у відповідності з графіком бюджетного процесу.

"Чекаємо оперативне уточнення макро або підтвердження поточного прогнозу і доводимо граничні показники розпорядникам", - зазначила Маркарова.

Вона нагадала, що уряд затвердив прогноз на 3 роки, проте з урахуванням результатів роботи за 7 місяців 2019 року Мінфін направив запит до НБУ щодо можливих уточнень прогнозу курсу на 2020-2022 років.

"У той час як український бізнес/компанії-експортери скаржаться на посилення гривні, що впливає на їх конкурентоспроможність, для Мінфіну головне, щоб бюджет, який ми плануємо, був реалістичним.

А це означає, що він має базуватися на максимально точному прогнозі", - пояснила Маркарова.

Довідка УНІАН.

Державний бюджет України на 2019 рік передбачає доходи в розмірі 1,026 трильйона гривень, витрати - 1,112 трильйона гривень, граничний обсяг дефіциту - 89,989 мільярда гривень.

Згідно з Бюджетним кодексом, уряд повинен подати у Верховну Раду проект бюджету на наступний рік до 15 вересня.

#курс гривні#прогноз курсу гривні#яким буде курс гривні.

Источник материала
Поделиться сюжетом