Епіфаній пояснив суть свята Маковея
Епіфаній пояснив суть свята Маковея

Епіфаній пояснив суть свята Маковея

Митрополит Православної церкви України Епіфаній пояснив у чому суть свята Маковія та розповів про звичаї у це свято."Спрямовуємо сьогодні свої молитви до Господа та надихаємося прикладом семи мучеників Маккавеєвих, матерi їхньої Соломонiї та учителя їхнього Єлеазара, які мужньо відстоювали віру в істинного Бога ще за півтора століття до приходу у світ Христа Спасителя.

Сім'я Маккавеєвих сміливо відкинула язичництво у своєму житті, ставши справжнім прикладом для наслідування як в Старому, так і в Новому Завіті.

Тому, вшановуючи їхню пам'ять та величний подвиг, Церква Христова виносить на поклоніння животворче древо Господнє", - написав митрополит у Facebook.

Закликав вірян відвідати церкву та провести освячення згідно зі звичаями православної віри."Поклоняємося сьогодні цій святині і дякуємо Господу за усі дари, якими Він благословляє наше життя, тож приходимо до храму із першими плодами цьогорічного врожаю.

Тримаючи у руках зілля і мед, звершуємо їхнє освячення як видимого знаку благодаті Господньої, якою наповняться тисячі домівок", - зазначив він.14 серпня християни східного обряду святкують Медовий Спас.

На спекотний серпень припадав пік епідемій.

З метою запобігання хворобам і людським смертям установився звичай здійснювати хресну ходу, освячуючи вулиці й дороги Хрестом Господнім.

Источник материала
Поделиться сюжетом