Яке свято 19 серпня: що потрібно обов'язково зробити в цей день

main image main image

Яке свято 19 серпня: що потрібно обов'язково зробити в цей день

У понеділок, 19 серпня, віруючі українці відзначать православне свято – Яблучний Спас, або Преображення Господнє.

Які існують традиції в цей день і історія свята – читайте в нашій статті.

Яблучний Спас 2019: історія свята.

Як свідчать церковні передання, в один прекрасний день Ісус Христос з трьома своїми учнями піднявся на гору під назвою Фавор.

Як тільки добрався він до самої вершини і безпосередньо зійшов на неї, він раптово змінився.

Популярні новини зараз.

Молода матуся народжує як конвеєр, чітко за місяць: світ в шоці від феноменального явища, фото.

Головне за ніч: львівська авіакатастрофа, попередження Зеленського та "Майдан" під носом Путіна.

Зірка серіалу "Величне Століття" знялася у відвертій фотосесії: дочка Роксолани подорослішала.

У анексованому Криму випадково запустили авіаційну ракету Путіна: розірвало разом з ангаром.

Показати ще.

Читай Знай.

uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!.

В той момент неймовірною білизною засяяло його одяг, і обличчя його засяяло.

І саме звідси з'явилося ще одне свято – Преображення Господнє.

Він завжди нагадує віруючим про духовне очищення й удосконалення.

Крім того, у світлого свята є і інша назва – Спас на горі.

Чудові новини!.

Тепер Знай.

ua став ще ближче і доступніше.

Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій.

Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!.

Яблучний Спас 2019: традиції свята.

Традиційно, з настанням Яблучного Спаса закінчується літо і приходить пора осені.

Варто відзначити, що після цього свята дійсно стає прохолодно.

У цей день прийнято святити в церкві яблука, а після обряду обов'язково слід віднести кілька штук на могили своїх родичів.

Уточнюється, що варто святити в храмі плоди та фрукти нового врожаю, мед, хлібні колоски.

Такі колосся і насіння зберігають до наступної сівби.

При цьому на Яблучний Спас готують пісні страви, в яких основним інгредієнтом є яблука.

Крім того, до свята відбувався "обряд засівання полів": на прохання господарів священик кропив зорану землю святою водою.

Цей обряд означав початок засіву.