Латвія проводить повторну перевірку українських яєць на сальмонелу
Латвія проводить повторну перевірку українських яєць на сальмонелу

Латвія проводить повторну перевірку українських яєць на сальмонелу

Про це повідомила прес-служба компанії, передає ukranews.

«Поставки клієнтам з Латвії та Європейського Союзу йдуть згідно з усіма раніше укладеними договорами.

Звичайно ж, ми дотримуємося всіх необхідних регламентів, і якщо продовольчо-ветеринарна служба приймає рішення зупинити дистрибуцію до з'ясування або відправити партії на додаткові дослідження, ми виконуємо процедуру», - сказали в компанії.

Зазначається, що через латвійське представництво «Овостар Юніон» реалізує яйця і яєчні продукти в ЄС, тобто більшість партій, які перетинають латвійський кордон, прямують далі до вантажоодержувачів в ЄС.

Так, 26 квітня 2019 року в партії, яка прямувала до Португалії, латвійська служба виявила сальмонелу, проте дозволила подальший транзит вантажу в країну замовника.

Зі слів компанії, в Португалії партія пройшла повторний аналіз на кордоні і у замовника, і за результатами повторної перевірки сальмонелу не було виявлено.

При цьому, за даними RASFF (Європейської системи швидкого реагування з харчової безпеки продуктів харчування і кормів), із 675 випадків виявлення сальмонели в продуктах, що експортуються в країни ЄС з 1 січня по 14 серпня 2019 року, тільки 7 стосувалися України, з яких у 4 випадках її знайдено в яєчних продуктах.

Згідно з повідомленням, в 3 з них є альтернативні аналізи лабораторій, де не було виявлено сальмонелу.

Продовольчо-ветеринарна служба Латвії проводить в середньому 20 перевірок українських яєць і яєчних продуктів на тиждень.

«У період з 1 червня по 14 серпня 2019 року латвійськими службами було перевірено 250 партій яєць і яєчних продуктів, що ввозяться в Латвію.

Ці ж партії проходять перевірку українськими службами.

І з нашого боку жодного випадку сальмонели не було зареєстровано, а латвійська сторона повідомила про 4 вищезазначених», - прокоментували в «Овостар Юніон».

Источник материала
Поделиться сюжетом