"Верховний суд став на бік громади": голова Львівської облради про мораторій на російськомовну продукцію
"Верховний суд став на бік громади": голова Львівської облради про мораторій на російськомовну продукцію

"Верховний суд став на бік громади": голова Львівської облради про мораторій на російськомовну продукцію

19 серпня, 2019, 12:51.

.

Рішенням про підтримку мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області Верховний суд України став на бік громади Львівщини.

Про це заявив у Facebook голова Львівської облради Олександр Ганущин.

"Нарешті здобули переможний і остаточний результат у справі щодо російськомовного культурного продукту!!! Верховний суд України став на бік Львівської обласної ради та громади Львівщини - скасував рішення двох судів, які вважали, що рішення облради про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території області є незаконним, зокрема не відповідає гарантіям наданим Державою Україна", - написав Ганущин.

Очільник Львівщини зазначив, що рішення облради про заборону російськомовного культурного продукту в публічному просторі, таким чином, залишається у дії.

"У підсумку - рішення Львівської обласної ради від 18 вересня 2018 року №745 "Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області" - чинне!" - додав Ганущин.

Львівський окружний адміністративний суд задовольнив позови громадської організації "Всеукраїнський громадський рух "Український вибір Право народу" Віктора Медведчука та двох громадян Романа Лихачова і Сергія Іванова-Малявіна щодо визнання протиправним та нечинним рішення Львівської обласної ради від 18 вересня 2018 року №745 "Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області".

Апеляційний суд також вважав, що рішення Львівської облради не відповідає гарантіям, наданим державою Україна, а також зобов'язанням відповідно до Декларації прав національностей України від 1 листопада 1991 року та Європейської хартії регіональних мов або мов меншин і суперечить закону України "Про культуру".

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду скасував попередні судові рішення, які визнавали мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту у Львівській області незаконним.

Источник материала
Поделиться сюжетом