Україна і Молдова отримуватимуть газ із Румунії
Україна і Молдова отримуватимуть газ із Румунії

Україна і Молдова отримуватимуть газ із Румунії

"Укртрансгаз" і "Молдовагаз" погодили технічні рішення щодо створення необхідних потужностей для отримання природного газу з території Румунії.

Про це повідомляє пресслужба українського підприємства.

Транзит палива відбуватиметься завдяки системі трансбалканських трубопроводів шляхом реверсу.

"Фахівці погодили модернізацію прикордонних газовимірювальних станцій ГВС "Гребеники" (Україна) та ГВС "Каушани" (Молдова) для роботи в реверсному режимі.

Українська сторона планує побудувати додаткові обвідні лінії газопроводів, встановити нові технологічні перемички з монтажем трьох шарових кранів та завершити реконструкцію ГВС "Гребеники" до кінця 2019 року", - інформують в "Укртрансгазі".

Очікується що постійна потужність для імпорту з Румунії обсягом 1,5 млрд кубометрів газу на рік буде створена до 1 січня 2020 року.

Це забезпечить основну мету проекту – диверсифікацію маршрутів газопостачання України.

"Транспортування блакитного палива від точки Ісакча-1- Орловка відбуватиметься магістральними газопроводами "Роздільна – Ізмаїл" та "Шебелинка – Дніпропетровськ – Кривий Ріг – Ізмаїл", - уточнюють на підприємстві.

Фахівці наголошують, що для України і Молдови цей проект має стратегічне значення, адже диверсифікація шляхів постачання газу підвищить надійність та безперебійність забезпечення блакитним паливом споживачів в обох країнах.

Источник материала
Поделиться сюжетом