Суд Фінляндії дозволив будувати «Північний потік-2»
Суд Фінляндії дозволив будувати «Північний потік-2»

Суд Фінляндії дозволив будувати «Північний потік-2»

Вищий адміністративний суд Фінляндії дозволив російському проєкту «Північний потік-2» провести дві труби газопроводу територією економічної зони країни.

Про це повідомляє Yle.

«Вищий адміністративний суд залишив чинним рішення Регіонального управління органів державної влади Південної Фінляндії, згідно з яким російський проєкт Nord Stream 2 може провести дві труби газопроводу територією економічної зони Фінляндії», - йдеться у повідомленні.

По трубах передбачається перекачування газу з Росії до центральної Європи.

З них по території Фінляндії буде проведено 374 кілометри.

Повідомляється, що зареєстрована в Польщі екологічна організація Client Earth Prawnicy dla Ziemi подала апеляцію на рішення Регіонального управління органів державної влади в адміністративний суд міста Вааса, який, у свою чергу, відмовився її розглядати.

Причина відмови полягає в тому, що суд підрахував територіальну діяльність екологічної організації, яка не поширюється на економічну зону Фінляндії.

Вищий адміністративний суд негайно розглянув апеляцію.

Згідно з висновком суду, процедура оцінки впливу будівництва газопроводу на довкілля, що стосується економічної зони Фінляндії, була проведена відповідно до міжнародних угод.

Зазначимо, що маршрут «Північного потоку-2» повинен проходити через води Фінляндії, Швеції, Данії та Німеччини.

Проект є другою гілкою «Північного потоку», націленого на постачання російського газу до ЄС в обхід України та східних держав-членів Євросоюзу.

Перша гілка (Nord Stream-1) функціонує від 2011-2012 років.

Друга гілка мала дозволити Газпрому постачати російський газ до ЄС без використання української газотранспортної системи, проте російська енергетична компанія зіткнулася з труднощами щодо побудови «Північного потоку-2», тому майбутнє транзиту газу до ЄС невизначене.

Источник материала
Поделиться сюжетом