Новий українсько-турецький ударний безпілотник Akinci здатний нести понад 1 тонну озброєння
Новий українсько-турецький ударний безпілотник Akinci здатний нести понад 1 тонну озброєння

Новий українсько-турецький ударний безпілотник Akinci здатний нести понад 1 тонну озброєння

12:10, 20 серпня 2019.

Зброя.

БПЛА нового "важкого" класу, що створюється спільно з Туреччиною, оснащений двома двигунами українського виробництва, має розмах крил у 20 метрів і здатний перебувати в польоті добу.

В "Укроборонпромі" розповіли про новий ударний безпілотник Akinci / фото ukroboronprom.

Здатний підняти в повітря понад 1 тонну озброєння ударний безпілотний літальний апарат нового покоління Akinci стане одним із перших проектів спільного підприємства, створеного держкомпанією "Укрспецекспорт", яка входить до складу "Укроборонпрому", та турецького підприємства Baykar Defence.

Про це повідомляє прес-служба державного концерну "Укроборонпром".

"Ударний БПЛА нового покоління Akinci (тур.

– вид легкої кавалерії), розробляється відповідно до вимог збройних конфліктів XXI століття і призначений, насамперед, для озброєння як турецьких, так і українських Збройних сил.

Одна з головних його переваг – змога завдавати високоточні удари таким самим озброєнням, яке використовується на звичайних літаках.

Йдеться про надпотужні боєприпаси вагою у сотні кілограм.

Це стало можливим завдяки використанню українських двигунів, які забезпечують велику вантажопідйомність, швидкість і висоту польоту, економічність і простоту експлуатації.

Варто наголосити, що цей проект реалізовується завдяки об’єднанню найпотужніших секторів оборонних комплексів України та Туреччини", – підкреслив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Павло Букін.

У концерні відзначили, що Akinci відноситься до нового "важкого" класу безпілотників.

Він оснащений двома двигунами українського виробництва, які забезпечують політ на висоті понад 12 км.

Дрон має розмах крил у 20 метрів, здатний підняти у повітря понад 1000 кг озброєння та перебувати у польоті добу.

Крім того, безпілотник оснащується надсучасними системами спостереження: від тепловізорів та потужних камер до радарів з активною фазованою антенною решіткою та численними сенсорами.

"Все це дозволяє виявляти на значній відстані навіть добре замасковані цілі, передавати їх координати для знищення, або самостійно завдавати високоточні удари", - наголошують у концерні.

"Серед номенклатури озброєння Akinci – керовані ракети, різноманітні звичайні та високоточні бомби.

Таке потужне озброєння дозволяє безпілотнику знищувати живу силу та техніку ворога, а також завдавати ударів по важливих об‘єктах противника – фортифікаційних спорудах, центрах управління та зв‘язку, мостах, складах тощо", - зауважили в "Укроборонпромі".

Безпілотник Akinci здатний нести понад 1 тонну озброєння / фото ukroboronprom.

Як повідомляв УНІАН, 10 серпня компанія "Укрспецекспорт", що входить до складу "Укроборонпрому", та турецька компанія Baykar Defence, яка є одним із провідних виробників безпілотників, створили спільне підприємство у сфері високоточної зброї та аерокосмічних технологій.

Головне завдання спільного підприємства - об‘єднати потужності оборонних комплексів обох країн для серійного виробництва нових зразків сучасного озброєння для власних армій, що дозволить відійти від класичних контрактів з купівлі-продажу озброєнь до принципово нового рівня співпраці - синергії оборонних технологій та поєднання передових розробок Туреччини та України.

#Туреччина#Укроборонпром#ударний безпілотник в Україні.

Источник материала
Поделиться сюжетом