5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Візит Нетаньягу – це "PR-підготовка перед парламентськими виборами" в Ізраїлі – Шлінчак
Візит Нетаньягу – це "PR-підготовка перед парламентськими виборами" в Ізраїлі – Шлінчак

Візит Нетаньягу – це "PR-підготовка перед парламентськими виборами" в Ізраїлі – Шлінчак

В ефірі "5 каналу" в програмі "Інформаційний вечір" голова правління Інституту світової політики Віктор Шлінчак оцінив, чи варто очікувати, що Ізраїль стане посередником між Україною і Росією у вирішенні питання війни на сході.

"Я думаю, що спроба така буде… Але тут давайте не виключати ще і внутрішньо ізраїльську ситуацію.

Власне візит Нетаньягу відбувається за місяць до парламентських виборів у цій країні.

І цей візит, який готувався досить довго, він може зіграти в першу чергу на внутрішньо ізраїльську ситуацію.

Цей візит є можливістю заявити, що Нетаньягу є дієвим міжнародним лідером і може повпливати на міжнародну ситуацію", – сказав експерт.

Він додав: "Але я ще раз наголошую, що для Нетаньягу цей візит є "PR-підготовкою перед парламентськими виборами" в Ізраїлі.

І цей візит буде відбуватися якраз перед візитом Нетаньягу до Росії і нам важливо розуміти, що Нетаньягу буде говорити із Путіним про Україну.

І дуже важливо, щоб він з України поїхав із чітким розумінням наших позицій.

Він багато разів казав, що дуже добре відчуває Путіна, що знає, чого той хоче, і я думаю, що Нетаньягу дуже хоче продемонструвати для свого електорату – вихідців з колишнього СРСР, в тому числі й України, – те, що він може бути такою об'єднавчою фігурою, яка може повпливати, щоб в Україні запанував мир".

"Але у мене щодо цього досить скептичні переконання, тому що ви знаєте, що у самого Ізраїлю є постійні проблеми із Палестиною, і якщо ми беремо в миротворці людину, яка не може забезпечити мир і спокій в своїй країні, то чи це є дійсно та фігура, яка може забезпечити мир і спокій в Україні", – підсумував Шліпчак.

Детальніше дивіться у повному відео інтерв'ю:.

Источник материала
Поделиться сюжетом