Перспективи "євроблях": штрафи відтермінують на три місяці та розроблять нові правила розмитнення
Перспективи "євроблях": штрафи відтермінують на три місяці та розроблять нові правила розмитнення

Перспективи "євроблях": штрафи відтермінують на три місяці та розроблять нові правила розмитнення

Водії нерозмитнених автомобілів на іноземній реєстрації звільняються від штрафних санкцій ще на три місяці, тоді як раніше відповідні санкції повинні були набути чинності з 22 серпня.

"Із 22 серпня настає адміністративна відповідальність водіїв і власників автомобілів на іноземній реєстрації за їх використання з порушенням митного режиму.

Президент України ініціював відтермінування введення штрафних санкцій на три місяці, і вже найближчим часом цей невідкладний законопроект буде схвалено", – написав Лавренюк.

Він додав, що даний законопроект знайшов підтримку у всіх зацікавлених органів виконавчої влади й громадськості.

Також Лавренюк наголосив, що за результатами наради за участю заступника голови Офісу президента Руслана Рябошапки, голови Митної служби Максима Нефьодова і народного депутата від партії "Слуга народу" Владислава Криклія, було ухвалено рішення створити робочу групу, яка за час відтермінування штрафів розробить новий законопроект, покликаний врегулювати порядок і чіткі й прозорі правила розмитнення автомобілів на єврономерах.

Робочу групу очолить Криклій.

Також Лавренюк охарактеризував алгоритм вирішення питання "євроблях".

"Алгоритм такий: 1) відтермінування, 2) новий закон з чіткими і прозорими правилами розмитнення (можливо навіть фіксовані ставки для вживаних авто) і після цього жодних поблажок", – додав заступник міністра інфраструктури.

У той же час ДФС на своїй сторінці у Facebook нагадала, які нові штрафні санкції мали запровадитися з 22 серпня 2019 року за порушення при переміщенні транспортних засобів в митних режимах тимчасового ввезення і транзиту.

За правилами, які мали вступити у силу, у разі перевищення строку доставки транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення від 20 до 30 діб передбачався штраф у розмірі 85 тис.

Якщо строк перевищено більш ніж на 30 діб, а також у разі втрати або розкомплектування ТЗ розмір штрафу мав сягати 170 тис.

грн або конфіскація таких авто.

Але прийняти його зможе лише новий склад ВР.

Источник материала
Поделиться сюжетом