Трамп скасував зустріч з прем’єром Данії через відмову продавати Гренландію США
Трамп скасував зустріч з прем’єром Данії через відмову продавати Гренландію США

Трамп скасував зустріч з прем’єром Данії через відмову продавати Гренландію США

21 серпня, 2019, 07:25.

.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп відклав зустріч з прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен через її відмову обговорювати продаж Гренландії.

Про це він заявив в Twitter.

За словами Трампа, зустріч повинна була відбутися через два тижні.

Однак вона тепер відкладена "на інший час".

"Данія - це особлива країна з надзвичайними людьми, але виходячи з висловлювань прем'єр-міністра Метте Фредеріксен про те, що вона не зацікавлена в обговоренні питання про купівлю Гренландії, я відкладаю нашу зустріч, яка, як було заплановано, повинна була відбутися через два тижні, на інший час", - написав президент США.

Він також відзначив прямолінійність Фредеріксен і додав, що з нетерпінням чекає перегляду графіка зустрічі в майбутньому.

Раніше ЗМІ повідомили, що президент США Дональд Трамп задумався над ідеєю купівлі острова Гренландія, який належить Данії.

Данські політики вважають, що президент США Дональд Трамп повинен забути про цю ідею, а прем'єрка Данії назвала її абсурдом.

Пізніше Трамп офіційно підтвердив своє бажання купити Гренландію.

Раніше члени датської королівської сім'ї не відкинули ідею продажу Гренландії Сполученим Штатам Америки.

Данські монархи вважають, що вирішувати питання про продаж острова повинні самі жителі Гренландії, а пропозицію про покупку є компліментом з боку президента США Дональда Трампа.

Источник материала
Поделиться сюжетом