Рада з фінансової стабільності назвала ключовий ризик для України
Рада з фінансової стабільності назвала ключовий ризик для України

Рада з фінансової стабільності назвала ключовий ризик для України

18:27, 22 серпня 2019.

Фінанси.

Продовження співпраці з Фондом є запорукою продовження структурних реформ і рефінансування зовнішнього боргу за нижчими ставками, вважають у Раді.

Рада з фінансової стабільності за участю керівництва регуляторів фінансового ринку вважає ключовим ризиком для України паузу у співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Як йдеться в річному звіті про діяльність ради за період з серпня 2018 2019 року по липень, члени ради неодноразово підкреслювали необхідність продовження активної співпраці з МВФ, яке є запорукою продовження структурних реформ і рефінансування зовнішнього боргу за нижчими ставками.

Зазначається, що у фокусі уваги ради були й інші проблемні питання, включаючи врегулювання проблемної заборгованості державних банків, попередження потенційних негативних наслідків несприятливого розвитку подій навколо «Приват.

Банку», поліпшення фінстану Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Для вирішення цих проблем у звітному році рада затвердила рекомендації щодо роботи банків держсектора з непрацюючими кредитами, обговорив можливі шляхи врегулювання заборгованості держмонополій перед держбанками і визнав необхідність формування середньострокової стратегії для держмонополій.

Також рада підтримала необхідність подальших змін у системі гарантування вкладів.

Крім того, у квітні відбулося позачергове засідання ради, присвячене наслідкам судових процесів навколо «Приват.

Як повідомляв УНІАН, місія МВФ в травні працювала в Україні з метою оцінки виконання умов для надання нашій країні чергового траншу кредиту на 1,3 млрд дол.

в рамках діючої програми stand-by і вивчення питання про відповідальність за незаконне збагачення, в лютому скасованої рішенням Конституційного суду України.

За підсумками місії МВФ заявили, що Фонд відновить переговори про подальшу співпрацю з Україною після виборів до Верховної Ради і формування нового Кабінету міністрів.

#співпраця з МВФ#Рада з фінансової стабільності.

Источник материала
Поделиться сюжетом