За рік молочні продукти подорожчали на 16%."Асоціація постачальників торговельних мереж завжди рахувала вартість молока, сметани, кисломолочного сиру і масла.
Щоб порівняти ціни, у супермаркетах проаналізували вартість кефіру, йогурту, вершків, твердого і плавленого сиру, маргарину.
Так, нежирний кефір подорожчав на 12%.
У липні 2019-го коштував 24,9 гривні, в аналогічний період торік - 22,2 гривні", - написав у Facebook директор асоціації Олексій Дорошенко.
Класичний йогурт жирністю 1,5% та об'ємом 580 мл додав до ціни 13%.
Подорожчав з 27,9 до 31,6 грн.
Твердий голландський сир 45%, вагою 285 г додав 16%.
Торік в липні коштував 62,1 грн.
Зараз - 71,9 грн.
Вершки 10% зросли в ціні на 18%.
За 200 мл треба заплатити 16,3 грн.
Маргарин подорожчав на 22% - до 14,4 грн за 200 г.
Плавлений вершковий сир 55% за рік додав 25%.
У липні 2019-го 90 г коштували 15,4 грн, торік - 12,3 грн.
Українці у середньому витрачають 45% усіх доходів на їжу та напої.
Водночас витрати у регіонах відрізняються.
Кияни найбільше серед інших українців витрачають на молочні продукти - 7,5% місячного доходу.