Болтон намагається перешкодити Китаю придбати "Мотор Січ" - ЗМІ
Болтон намагається перешкодити Китаю придбати "Мотор Січ" - ЗМІ

Болтон намагається перешкодити Китаю придбати "Мотор Січ" - ЗМІ

Помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон планує приїхати в Київ наступного тижня, щоб переконати керівництво підприємства "Мотор Січ" і владу України не укладати угоду з Пекіном щодо продажу підприємства.

Болтон вважає, що володіння заводом допоможе Китаю отримати доступ до важливих технологій, пише видання The Wall Street Journal із посиланням на неназваних високопоставлених співрозмовників з адміністрації Дональда Трампа.

За словами чиновників з адміністрації Трампа, представники США мають намір "поговорити з українцями про амбіції Китаю" та їхні позиції з цього приводу.

Йдеться про "стратегічну конкуренцію з Китаєм".

Дві китайські компанії Skyrizon і Xinwei Group вже подали на узгодження в Антимонопольний комітет України угоду купівлю понад 50% акцій запорізького заводу "Мотор Січ".

Антимонопольний комітет України у липні цього року почав розгляд справи про придбання концерном "Укроборонпром" і китайською компанією Skyrizon спільного контролю над "Мотор Січчю".

Українське підприємство "Мотор Січ" займається випуском двигунів до літаків, вертольотів і рухових установок для крилатих ракет і промислових газотурбінних установок.

Його продукцію використовують у понад ста країнах світу.

Підприємство вважається стратегічним для обороноздатності України.

Источник материала
Поделиться сюжетом