Британія може відмовитися виплатити ЄС 40 мільярдів фунтів за Brexit, в Європі говорять про дефолт Лондона – ЗМІ
Британія може відмовитися виплатити ЄС 40 мільярдів фунтів за Brexit, в Європі говорять про дефолт Лондона – ЗМІ

Британія може відмовитися виплатити ЄС 40 мільярдів фунтів за Brexit, в Європі говорять про дефолт Лондона – ЗМІ

12:50, 25 серпня 2019.

Світ.

20.

Відмова Лондона від зобов'язань може нашкодити майбутнім торговельним відносинам, і навіть змусити ЄС вимагати кошти через суди.

Великобританія і ЄС не можуть домовитися про угоду щодо Brexit / Pixabay.

Борис Джонсон, як очікується, заявить президенту Європейської ради Дональду Туску, що Велика Британія виплатить ЄС лише чверть раніше обумовленої суми за Brexit, якщо країна вийде з Євросоюзу без угоди 31 жовтня.

Сьогодні Туск і Джонсон мають провести переговори на полях саміту G7 у Франції.

Мова йде про те, що без угоди з Brexit Лондон буде готовий виплатити лише 9 мільярдів фунтів стерлінгів з 39 мільярдів, які були узгоджені з колишнім прем'єром Великобританії Терезою Мей.

Зазначається, що такий підхід ймовірно викличе напругу між європейськими лідерами на саміті.

У червні джерело з оточення президента Франції Еммануеля Макрона заявило журналістам, що відмова Лондона платити буде рівноцінною «суверенному дефолту».

Інші зазначають, що Велика Британія зобов'язана виплатити повну суму за законом, і попереджають, що відмова від зобов'язань може нашкодити майбутнім торговельним відносинам, і навіть змусити ЄС вимагати кошти через суди.

Британський уряд, тим часом, активно веде підготовку до Brexit, намічений на 31 жовтня.

Раніше Туск відхилив пропозицію Джонсона про перегляд угоди з Brexit.

Суперечка стосується пункту нинішньої угоди про вихід Сполученого Королівства зі складу ЄС, який стосується збереження режиму вільної торгівлі між Ірландією і Північною Ірландією.

Борис Джонсон вважає, що Велика Британія може відмовитися від умови, за якою Північна Ірландія залишиться у складі єдиного ринку і митного союзу ЄС на час перехідного періоду Brexit.

В кінці липня новообраний прем'єр Великобританії Борис Джонсон підтвердив свою обіцянку вивести країну з ЄС до 31 жовтня.

Він також висловив сподівання, що Лондону вдасться домогтися від Брюсселя прийнятної угоди по Brexit взамін угоди, яка обговорювалася раніше з Терезою Мей.

#Туск#Джонсон#Brexit.

Источник материала
Поделиться сюжетом