Трамп хоче запросити Путіна на саміт G7 у 2020 році - ЗМІ
Трамп хоче запросити Путіна на саміт G7 у 2020 році - ЗМІ

Трамп хоче запросити Путіна на саміт G7 у 2020 році - ЗМІ

12:25, 25 серпня 2019.

Політика.

Раніше Дональд Трамп заявив, що підтримав би повернення Росії до складу «Великої сімки».

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп не виключив можливості запрошення президента Росії Володимира Путіна наступного року на саміт «Великої сімки», який відбудеться в США.

Як повідомляє Bloomberg, про це президент США сказав у неділю, 25 серпня, у французькому місті Біарріце перед початком денної сесії G7.

«Президент Дональд Трамп каже, що «цілком, можливо», що він запросить Володимира Путіна як гостя на саміт «Великої сімки» до США наступного року», - йдеться в публікації агентства.

Як повідомляв УНІАН, 20 серпня 2019 року президент США Дональд Трамп заявив, що підтримав би повернення Росії до складу G8.

Формат «Великої вісімки» в 2014 році було трансформовано у «Велику сімку» через окупацію Росією Криму й дестабілізацію ситуації на Донбасі.

Німеччина і Велика Британія виступили проти.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що повернення РФ в G7 є можливим після врегулювання кризи в Україні.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія може повернутися в G7 лише після припинення агресії проти України.

Прес-секретар МЗС РФ Марія Захарова назвала цю заяву Зеленського «безглуздим набором літер» і пообіцяла «по-братськи» допомогти.

Потім в Адміністрації президента США заявили, що Росія першою повинна попросити про повернення у формат «Великої сімки».

#Трамп#Путін#Велика сімка.

Источник материала
Поделиться сюжетом