The Guardian: Трамп посварився з лідерами країн G7 через Росію
The Guardian: Трамп посварився з лідерами країн G7 через Росію

The Guardian: Трамп посварився з лідерами країн G7 через Росію

26 серпня.

Президент США Дональд Трамп на саміті Групи семи (G7) в Біарріці посварився зі своїми колегами з G7, наполягаючи на поверненні до формату G8 за участю Росії.

Про це повідомляє УНН з посиланням на газету The Guardian.

За даними її дипломатичних джерел, інцидент стався в суботу на вечері лідерів "сімки".

Як зазначає видання, Трамп в ході заходу наполягав на тому, що РФ повинна знову приєднатися до G7, відкидаючи всі аргументи колег, більшість з яких виступили проти цієї ініціативи.

За інформацією The Guardian, американського лідера підтримав лише прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте, який йде у відставку.

Прем'єр Японії Сіндзо Абе вирішив зберегти нейтралітет в даному питанні, інші лідери країн Групи семи виступили проти повернення до формату G8, написала газета.

За словами одного з європейських дипломатичних джерел, після цього "обстановка почала загострюватися".

Як зазначило це джерело, більшість лідерів G7 наполягали на тому, що Група семи - це "родина, клуб, співтовариство ліберальних демократій", в зв'язку з чим вони не можуть дозволити РФ приєднатися до формату, бо Москва не відстоює схожі цінності.

Трамп же відкинув такі доводи, заявивши, що для обговорення питань, пов'язаних з Іраном, Сирією і КНДР, необхідна присутність Росії, зазначила газета.

Источник материала
Поделиться сюжетом