Почав діяти другий пакет санкцій США проти РФ у зв'язку зі "справою Скрипалів"
Почав діяти другий пакет санкцій США проти РФ у зв'язку зі "справою Скрипалів"

Почав діяти другий пакет санкцій США проти РФ у зв'язку зі "справою Скрипалів"

У понеділок, 26 серпня почав діяти другий пакет санкцій США проти РФ, пов'язаний із отруєнням в Англії колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Документ про санкції підготовлений міністерством фінансів США і розміщений на сайті американського Федерального реєстру, повідомляє Deutsche welle.

Нові санкції проти РФ діятимуть щонайменше 12 місяців.

У рамках цих обмежувальних заходів, Вашингтон закликав міжнародні фінансові організації не надавати та не продовжувати Москві кредити, фінансову і технічну допомогу.

Також уряд заборонив американським банкам брати участь у первинному продажу суверенного боргу не в рублях і надавати нерублеві кредити Кремлю.

Санкції поширюються на ліцензування експорту товарів і технологій, що контролюються міністерством торгівлі США в рамках боротьби з поширенням хімічної і біологічної зброї.

Американський Білий дім вважає, що ці заходи обмежать доступ РФ до мільярдних надходжень від двосторонньої торгівлі з США.

Перший пакет антиросійських санкцій США запровадили у серпні 2018 року, згідно із законом 1991 року про контроль над хімічною та біологічною зброєю.

Ці заходи включали в себе заборону на поставки до РФ товарів і послуг для оборонного сектору, на експорт товарів військової галузі, а також на видачу кредитів і фінансову допомогу РФ.

Источник материала
Поделиться сюжетом