"Слуга народу" готова поступитися кількома комітетами в новій Раді
"Слуга народу" готова поступитися кількома комітетами в новій Раді

"Слуга народу" готова поступитися кількома комітетами в новій Раді

11:09, 26 серпня 2019.

Політика.

16.

Раніше Руслан Стефанчук заявляв про бажання партії очолити 21 із 23 парламентських комітетів.

За словами Стефанчука, питання керівництва у комітетах ще дискутуватиметься / фото УНІАН.

Новообраний депутат від "Слуги народу", координатор підгрупи підготовчої депутатської групи з питань комітетів Руслан Стефанчук зазначає, що сьогодні підгрупа має розглянути пропозиції щодо формування комітетів Верховної Ради IX скликання.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам перед початком засідання однієї з підгруп підготовчої групи.

Стефанчук зазначив, що на вихідних депутати працювали над тим, аби внести свої пропозиції щодо формування комітетів Верховної Ради.

"Зараз ми їх будемо обговорювати.

Я сподіваюся, що ми можемо вийти на компромісне рішення.

Якщо ні — ми продовжимо засідання далі", - зазначив він.

Крім того, зауважив новообраний депутат, на підгрупі ще має бути розглянуто питання щодо узгодження порядку денного парламенту, а також щодо доповіді голови парламенту та послання президента.

"Найголовніше питання, по якому ми сьогодні спробуємо дійти до якогось проміжного етапу, - це питання пропозицій по наповненості комітетів.

Ми розглянемо всі ті пропозиції від партій, які надійшли, і особливо — від позафракційних депутатів.

Тому що там своя історія.

І спробуємо, максимально використовуючи два принципи, - пропорційності і професіоналізму, - запропонувати своє бачення комітетів", - сказав Стефанчук.

Також на запитання щодо керівництва у комітетах, він зазначив, що це питання дискутуватиметься зараз, адже наразі "Слуга народу" розглядає можливість очолити меншу кількість комітетів, ніж вони це планували раніше, взявши, натомість, у цих комітетах посади першого заступника голови комітету, або ж секретаря.

Стефанчук також висловив сподівання, що сьогодні буде визначено прізвища очільників комітетів і вже завтра чи післязавтра на засіданні самої підготовчої депутатської групи це питання вже було би вирішене.

Як повідомляв УНІАН, 22 серпня Стефанчук заявив, що "Слуга народу", згідно з запропонованими ними "математичними квотами", хоче головувати у 21 із 23 комітетів Верховної Ради, що запропонувала створити підготовча депутатська група.

#Верховна Рада#комітети Верховної Ради#Слуга народу.

Источник материала
Поделиться сюжетом