Банк та кредитна спілка співпрацюють для забезпечення фермерів фінансуванням
Банк та кредитна спілка співпрацюють для забезпечення фермерів фінансуванням

Банк та кредитна спілка співпрацюють для забезпечення фермерів фінансуванням

Про це повідомляє проект IFC «Аграрні розписки в Україні».

Проект IFC «Аграрні розписки в Україні» ще з 2017 року співпрацює із кредитною спілкою «Кредит-Союз», провівши профільні тренінги для фахівців спілки та її членів-фермерів щодо можливостей роботи з аграрними розписками.

Навесні 2019 року, черкаські фермери зацікавилися цим інструментом фінансування та звернулись із заявками до кредитної спілки.

Однак попит на кредитні ресурси у цей період перевищив наявну в спілці пропозицію.

«БАНК АЛЬЯНС», який незадовго до цього також впровадив власні програми з використанням аграрних розписок, погодився обговорити можливості співпраці зі спілкою.

Згодом банк розглянув заявку від «Кредит-Союзу», і в результаті сторони підписали договір кредитної лінії терміном на 2 роки.

Варто зазначити, що для «БАНК АЛЬЯНС» це перший досвід кредитування спілки, для цього був розроблений спеціальний кредитний продукт, яким тепер можуть скористатися інші учасники ринку.

Проект IFC «Аграрні розписки в Україні», разом з Проектом USAID «Кредитування сільськогосподарських виробників» та «БАНК АЛЬЯНС» у липні 2019 року провели круглий стіл «Фінансування кредитних спілок – можливість покращити доступ дрібних агровиробників до фінансових ресурсів».

В рамках заходу зацікавлені кредитні спілки дізналися про нові можливості та успішний практичний досвід.

Учасники зустрічі погодилися, що від співпраці банків та кредитних спілок виграють усі: невеликі фермери зможуть вчасно профінансувати свою господарську діяльність, кредитні спілки отримають фінансування у період найбільшого попиту на кредити, а банк залучить нових надійних клієнтів з перспективою довгострокового партнерства.

Источник материала
Поделиться сюжетом