З 2014 по 2016 рік експерти стежили за станом здоров'я 475 тисяч британців у віці 37–73 років, пише The Times.
Вчені записували дані учасників про споживання м'яса.
До кінця другого року у 23 тисяч учасників дослідження розвинулися онкозахворювання.
Вченим вдалося виявити зв'язок між вживанням курки і розвитком негоджкінської лімфоми.
Негоджкінські лімфоми – що це?.
Це група злоякісних новоутворень лімфатичної системи, яка відповідає за боротьбу з інфекціями.
При цьому захворюванні пухлини вражають клітини крові – лімфоцитів.
У людини збільшуються лімфатичні вузли на шиї, під пахвами, в середостінні.
Пацієнт може відчувати жар, втому, втрату апетиту, сильно потіти ночами.
Крім того, вживання курячого м'яса збільшувало ймовірність виникнення раку простати у чоловіків, а також меланоми у людей обох статей.
Надмірне вживання білого м'яса збільшує ризик раку.
Ризик виникнення пухлин підвищувався при споживанні від 30 грамів білого м'яса в день.
До білого м'яса відносять:.
Пташине м'ясо:.
М'ясо диких птахів:.
М'ясо дикої качки.
М'ясо фазана.
М'ясо куріпки.