Назвали смертельну небезпеку вживання білого м'яса
Назвали смертельну небезпеку вживання білого м'яса

Назвали смертельну небезпеку вживання білого м'яса

З 2014 по 2016 рік експерти стежили за станом здоров'я 475 тисяч британців у віці 37–73 років, пише The Times.

Вчені записували дані учасників про споживання м'яса.

До кінця другого року у 23 тисяч учасників дослідження розвинулися онкозахворювання.

Вченим вдалося виявити зв'язок між вживанням курки і розвитком негоджкінської лімфоми.

Негоджкінські лімфоми – що це?.

Це група злоякісних новоутворень лімфатичної системи, яка відповідає за боротьбу з інфекціями.

При цьому захворюванні пухлини вражають клітини крові – лімфоцитів.

У людини збільшуються лімфатичні вузли на шиї, під пахвами, в середостінні.

Пацієнт може відчувати жар, втому, втрату апетиту, сильно потіти ночами.

Крім того, вживання курячого м'яса збільшувало ймовірність виникнення раку простати у чоловіків, а також меланоми у людей обох статей.

Надмірне вживання білого м'яса збільшує ризик раку.

Ризик виникнення пухлин підвищувався при споживанні від 30 грамів білого м'яса в день.

До білого м'яса відносять:.

Пташине м'ясо:.

М'ясо диких птахів:.

М'ясо дикої качки.

М'ясо фазана.

М'ясо куріпки.

Источник материала
Поделиться сюжетом