19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Миколаївщині вандали осквернили пам'ятник жертвам Голокосту
На Миколаївщині вандали осквернили пам'ятник жертвам Голокосту

На Миколаївщині вандали осквернили пам'ятник жертвам Голокосту

Директор Українського єврейського комітету Едуард Долинський на своїй сторінці у Facebook опублікував світлини на яких видно розмальований хуліганами пам'ятник жертвам Голокосту на в Богданівці Миколаївської області, передає "Ценцор.

Крім того, вандали залишили записку з погрозами, згадавши в ній Зеленського.

"У Богданівці (Миколаївська область) на місці масового вбивства 54 тисяч євреїв осквернили пам'ятник.

На місці злочину залишили записку, в якій згадали Зеленського, Червоненка і мене.

"Схаменіться, ж#ди, зупиніться, бо продаж української землі швидко приведе вас до Голокосту", – йдеться у тексті повідомлення.

Слід зазначити, що слідчі почали кримінальне провадження за ч.

2 ст.

297 Кримінального кодексу України "Осквернення або руйнування братської могили чи могили Невідомого солдата, пам'ятника, спорудженого в пам’ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни", що передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

А також за ч.

1 ст.

161 "Порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками", що карається штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Источник материала
Поделиться сюжетом