Президентка Естонії вважає, що візитом до Росії посилила позиції своєї країни
Президентка Естонії вважає, що візитом до Росії посилила позиції своєї країни

Президентка Естонії вважає, що візитом до Росії посилила позиції своєї країни

На думку президентки Естонії Керсті Кальюлайд, її візит до Росії і зустріч з президентом РФ Владіміром Путіним цього року посилили позиції країни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал ERR.

Кальюлайд вважає, що Естонія повинна залишатися в числі тих країн, які самостійно ведуть переговори з Росією і думкою яких з пов'язаних з Росією питань цікавляться інші держави.

"Сьогодні я відчуваю, що, оскільки я і сама зробила свій внесок для того, щоб зрозуміти, що відбувається в Росії і що там думають, то у мене покращився доступ до цієї інформації, і я можу висловлювати наші думки - французам чи кому завгодно - з помітно посилених позицій", - сказала вона.

" Якщо залишатися країною, яка сама взагалі не спілкується [з Росією], то ми і залишимося [в очах інших країн] у тій ролі, що "ви не знаєте, ви не розумієте, ви залишаєте нам цю складну роботу по спілкуванню з росіянами", - зазначила президент Естонії, коментуючи зростаючу в Європі готовність робити кроки по налагодженню відносин з Москвою.

Кальюлайд відвідала Москву в квітні, щоб відкрити оновлене посольство Естонії в російській столиці, але центральним моментом її візиту була довга зустріч і робочий обід з Путіним у Кремлі.

За її словами, бойкот двосторонніх контактів є нерозумним, хоча іноді така політика є зручним виправданням.

Источник материала
Поделиться сюжетом