"Нафтогаз" закликає теплоенерго швидше підписати договори з постачання газу взимку
"Нафтогаз" закликає теплоенерго швидше підписати договори з постачання газу взимку

"Нафтогаз" закликає теплоенерго швидше підписати договори з постачання газу взимку

12:08, 18 вересня 2019.

Енергетика.

Зазначається, що від підписання договорів залежить своєчасний початок опалювального сезону в країні.

Від підписання договорів з "Нафтогазом" залежить своєчасний початок опалювального сезону / фото УНІАН.

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" закликає виробників теплової енергії якомога швидше підписати договори з постачання природного газу в опалювальному сезоні 2019-2020 років, повідомляє прес-служба компанії.

Зазначається, що проекти відповідних договорів вже розіслані електронною поштою всім тепловиробникам та оприлюднені на сайті "Нафтогазу".

У компанії підкреслюють, що від своєчасного підписання договорів з "Нафтогазом" та включення виробників теплової енергії до Реєстру споживачів залежить своєчасний початок опалювального сезону в Україні та подача тепла в оселі одночасно з настанням холодів.

"Нафтогаз" також звертає увагу, що компанія очікує прийняття НКРЕКП постанови "Про внесення змін до правил постачання природного газу", яке дозволить не застосовувати фінансові санкції до підприємств-виробників теплової енергії (у тому числі ОСББ з власними котельними), фактичне споживання газу якими відрізняється від замовлених обсягів.

Після прийняття цієї постанови "Нафтогаз" планує внести відповідні зміни в договори з виробниками тепла.

Щоб уникнути додаткового фінансового навантаження на тепловиробників, зараз граничний розмір допустимого відхилення фактичного споживання газу від замовлених обсягів змінено з 5 на 10%.

Як повідомляв УНІАН, "Нафтогаз України" планує до наступного опалювального сезону суттєво збільшити запаси газу в підземних сховищах (ПСГ) – до 20 мільярдів кубометрів, щоб нівелювати негативні наслідки можливого припинення транзиту російського газу через Україну з 1 січня 2020 року.

До початку опалювального сезону 2018-2019 років наша країна накопичила в ПСГ 17,2 мільярда кубометрів газу, що є рекордним показником за останні шість років.

#опалювальний сезон#опалювальний сезон в Україні.

Источник материала
Поделиться сюжетом