Розслідування діяльності НБУ: регламентний комітет рекомендує Раді створити ТСК
Розслідування діяльності НБУ: регламентний комітет рекомендує Раді створити ТСК

Розслідування діяльності НБУ: регламентний комітет рекомендує Раді створити ТСК

18 вересня.

Комітет ВР з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту розглянув та підтримав проект постанови 2082 "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування діяльності керівництва Національного банку України та керівництва Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у 2014-2019 роках".

Відповідно до рішення комітету, Раді рекомендують ухвалити документ за основу та в цілому, передає УНН.

Відзначимо, що автором проекту постанови є народний депутат Олександр Дубінський.

Основним завданням Тимчасової слідчої комісії, як зазначено у пояснювальній записці визначається:.

- розслідування діяльності керівництва Національного банку України та керівництва Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у 2014-2019 роках, що призвели до:.

• штучного банкрутства комерційних банків,.

• створення умов для привласнення активів комерційних банків у стадії ліквідації,.

• нанесення збитків вкладникам і кредиторам через механізм зниження вартості заставних активів і привласнення коштів вкладників,.

• привласнення бюджетних коштів через механізми махінацій з кредитами рефінансування та борговими цінними паперами Уряду,.

• значної девальвації національної валюти.

- розробка пропозицій Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України, Національному банку України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на підставі результатів розслідування;.

- ініціювання питання про притягнення винних осіб до відповідальності, передбаченої законодавством України.

Додамо, проект постанови передбачає утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування діяльності керівництва Національного банку України та керівництва Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у 2014-2019 роках.

Також проектом Постанови визначається кількісний склад та порядок формування відповідної Тимчасової слідчої комісії, її завдання, термін роботи та термін заслуховування її звіту про виконану роботу.

Источник материала
Поделиться сюжетом