Парламент об'єднав звітність з єдиного внеску та з податку на доходи фізосіб
Парламент об'єднав звітність з єдиного внеску та з податку на доходи фізосіб

Парламент об'єднав звітність з єдиного внеску та з податку на доходи фізосіб

Верховна Рада IX скликання.

Верховная Рада.

Верховна Рада об'єднала звітність з єдиного внеску та з податку на доходи фізосіб, ухваливши проект змін до законодавства № 1057 та проект змін до Податкового кодексу № 1072 - двічі 335 голосами.

Онлайн-трансляцію пленарного засідання вів телеканал "112 Україна".

За словами представника "Слуги народу", очільника податкового комітету ВРУ Данила Гетманцева, такі зміни уніфікують звітність з єдиного соціального внеску та звітність з податку на доходи фізичних осіб.

"Таким чином ми піднімаємось в рейтингу Doing business, таким чином ми спрощуємо життя підприємцям", - стверджує Гетманцев.

Він розповів, як змінилися законодавчі акти при доопрацюванні до другого читання.

"І єдиною проблемою , яка відправила цей закон на друге читання, чому він не був підтриманий в цілому, - це проблема цієї звітності.

Тому ми, аби не ділити наступний податковий період, річний податковий період, запропонували компромісний варіант, вести квартальну звітність з 2021 року, з 1 січня 2021 року, а цей рік надати Міністерству фінансів і пенсійному фонду міністерства фінансів, державній податковій службі, аби вони свої сервіси привели до ладу і підприємці дійсно могли подавати звітність щоквартально", - пояснив голова податкового комітету.

Источник материала
Поделиться сюжетом