Під час осінньої кампанії на строкову службу призвуть понад 15 тис. українців
Під час осінньої кампанії на строкову службу призвуть понад 15 тис. українців

Під час осінньої кампанії на строкову службу призвуть понад 15 тис. українців

Понад 15 тисяч призовників строкової військової служби очікуються в рамках цьогорічної осінньої призовної кампанії, до виконання завдань в зоні проведення операції Об'єднаних сил військовослужбовці строкової служби залучатися не будуть.

«Стартує призовна кампанія..

Терміни проведення осіннього призову - з 1 жовтня по 31 грудня 2019 року.

Обсяг призову - 15 тисяч 200 осіб, з них 9 тисяч - Збройні сили України, 4400 - Нацгвардія України, Держприкордонслужба - 1 тисяча осіб, Державна спеціальна служба транспорту - 800 осіб», - розповів Долгашов.

Він зазначив, що призовний вік в Україні в 2019 році - 20-27 років, чоловіки цієї категорії, визнані придатними до строкової військової служби і не мають підстав для відстрочки, зобов'язані пройти службу в лавах ЗСУ.

При цьому Долгашов уточнив, що відстрочка від призову дається за станом здоров'я на один рік, також для отримання освіти та професійної діяльності.

Крім того, відстрочка може бути надана в зв'язку з непрацездатністю родичів і наявністю дитини до 3 років.

«Хочу звернути увагу на те, що з вересня 2014 року, коли був підписаний указ президента, чітко визначено, що військовослужбовці строкової служби для виконання бойових завдань в районі проведення операції об'єднаних сил не залучаються.

І цей указ виконується», - заявив він.

За словами Долгашова, військкомати проводять підготовку до призову, проходять попередні медичні огляди і розподіл для відправки.

Він також нагадав, що призовники зобов'язані з'явитися у військкомати при отриманні повістки, а невиконання військового обов'язку тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

До слова, Рада хоче дозволити Збройним силам застосовувати бойову техніку в особливий період.

Источник материала
Поделиться сюжетом