19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Якщо не знизити ціну газу для Луганської ТЕС, то з 1 жовтня в області будуть відключення електроенергії, - Сурай
Якщо не знизити ціну газу для Луганської ТЕС, то з 1 жовтня в області будуть відключення електроенергії, - Сурай

Якщо не знизити ціну газу для Луганської ТЕС, то з 1 жовтня в області будуть відключення електроенергії, - Сурай

Щоб уникнути зупинки роботи Луганської ТЕС і врятувати область від віялових відключень електроенергії, потрібно терміново вжити заходів – знизити вартість газу для станції.

Таку думку озвучив директор департаменту ЖКГ Луганської обладміністрації Віталій Сурай.

«Зниження вартості газу для цієї ТЕС - це один з варіантів вирішити питання, ми вже вийшли повторно з пропозицією до уряду про зниження ціни на газ для Луганської ТЕС.

Якщо таке рішення буде прийнято, то це стане рішенням, яке дозволить уникнути області віялових відключень», - зазначив Сурай.

За словами Сурая, минулого тижня «Луганськгаз» відправив повідомлення про те, що з 1 жовтня припиняється подача газу на Луганську ТЕС.

«Для станції це означає зупинку, буде дефіцит близько 70% потужності в області, будуть відключення споживачів від електроенергії», - повідомив Сурай.

На його думку, уряд може вжити заходи для вирішення складної ситуації.

«У минулий четвер ми зверталися до прем'єр-міністра, сьогодні ми оперативно інформуємо уряд про ситуацію, що з завтрашнього дня у нас може трапитися, збираємо о 16.00 комісії з техногенної та екологічної безпеки, розглянемо це питання.

Потрібно знайти компенсаційний механізм щодо ціни газу для ТЕС, від цього залежить енергопостачання регіону», - зазначив Сурай.

На його думку, також в уряді повинні розглянути можливість повернути постачання вугілля на Луганську ТЕС, які були заблоковані РФ в червні.

«І потрібно вирішити питання поставок вугілля на станцію, з червня заблоковані поставки вугілля, потрібна тристороння контактна група при Міністерстві закордонних справ, відновлення переговорів з РФ про відновлення постачань вугілля на Луганську ТЕС», - вважає Сурай.

ТЕС забезпечує електроенергією північ Луганської області, близько 1 млн споживачів.

З 29 липня Луганська ТЕС перейшла на використання газу через відсутність запасів вугілля внаслідок введеного Росією обмеження на поставки вугілля в Україну.

Источник материала
Поделиться сюжетом