Шевчука не пустили на роботу. В Конституційному суді пояснили причину
Шевчука не пустили на роботу. В Конституційному суді пояснили причину

Шевчука не пустили на роботу. В Конституційному суді пояснили причину

Станіслава Шевчука, якого Окружний адміністративний суд Києва відновив на посаді голови Конституційного суду України, не пустили на роботу.

Про це у середу, 16 жовтня, повідомляє ТСН.

Зазначається, що коли Шевчук намагався пройти на своє робоче місце, охорона УДО пояснила - прохід на режимний об’єкт можливий лише за службовим посвідченням та перепусткою.

Голова секретаріату повідомив, що Конституційний суд поки не вирішив, що робити із поверненням колишнього голови Шевчука.

В засіданні, де розглядають цю справу, оголосили перерву і продовжать його найближчим часом.

Адвокати Шевчука викликали поліцію для фіксування недопуску на робоче місце і будуть скаржитися до Державного бюро розслідування.

«Я не можу погодитися, що суд відклав виконання рішення на невизначений час.

Я не можу чекати чотири роки, бо у мене повноваження залишаються три роки.

Рішення має бути виконано негайно, я очікував, що воно буде виконано вчора.

Сьогодні воно теж не буде виконано», - сказав Шевчук.

У свою чергу в пресслужбі КСУ підтвердили, що 16 жовтня до Конституційного Суду звернувся Станіслав Шевчук з усною вимогою допустити його до робочого місця, він наголошував на тому, що в рішенні Окружного адміністративного суду міста Києва йдеться про негайне виконання рішення в частині поновлення його на посаді судді та голови Конституційного Суду України.

В КСУ пояснили, що 16 жовтня на час прибуття Шевчука до Конституційного суду «було відсутнє рішення Окружного адміністративного суду міста Києва у справі № 640/8752/19, завірене гербовою печаткою, як цього вимагає чинне законодавство України».

«Крім того, як скорочений, так і повний тексти рішення у цій справі відсутні у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Надана особисто Шевчуком 15 жовтня копія скороченого судового рішення Окружного адміністративного суду Києва від 11 жовтня не завірена належним чином, як цього вимагає Інструкція з діловодства в адміністративних судах України (затверджена Наказом державної судової адміністрації № 174 від 17.12.2013 р.)», - заявили в КСУ.

Як відомо, 15 жовтня Шевчук прийшов в будівлю КСУ та подав до секретаріату суду заяву про те, що знову став головою Конституційного суду.

14 травня 2019 року Судді Конституційного суду звільнили голову суду Станіслава Шевчука з посади судді під час спецзасідання.

Перед цим «Главком» повідомляв, що судді Конституційного суду висловили недовіру Станіславу Шевчуку під час зборів.

Однак правових наслідків це рішення не має, оскільки у законі «Про Конституційний суд» не прописана процедура звільнення голови КС, окрім за власним бажанням.

«Це був сигнал голові, що у нього немає підтримки серед суддів», - додав співрозмовник.

Водночас Шевчук не захотів добровільно піти з посади, і судді приступили до голосування про його відставку з посади судді відповідно до висновку Постійної комісії з питань регламенту та етики, який був затверджений ще у квітні.

Таким чином, Шевчук втратив посаду судді Конституційного суду й автоматично посаду голови суду.

На початку липня Шостий апеляційний адміністративний суд Києва ухвалив рішення відмовити у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Конституційного Суду України, який намагався зупинити оскарження звільнення тепер уже колишнього голови КСУ Станіслава Шевчука.

Станіслав Шевчук: Конституційний суд у нас – прохідний двір.

Судді бояться голосувати.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны