У двох київських медцентрах торгували рецептами на метадон
У двох київських медцентрах торгували рецептами на метадон

У двох київських медцентрах торгували рецептами на метадон

18:18, 18 жовтня 2019.

Інциденти.

Правоохоронці встановлюють коло причетних до злочинів осіб.

Сума винагороди за виготовлення одного рецепту складала від 300 до 700 гривень / facebook.

У Києві службові особи двох медичних центрів нелегально виготовляли та продавали рецепти на наркотичні засоби.

Як повідомляє прес-служба прокуратури столиці, у Києві припинили діяльність двох приватних медичних центрів, які за гроші здійснювали незаконну видачу рецептів на право придбання метадону.

«В ході досудового розслідування встановлено, що група осіб, діючи за попередньою змовою та в порушення наказів МОЗ України щодо правил виписування рецептів та порядку обігу наркотичних засобів у закладах охорони здоров'я України, виготовляли та збували рецепти на відпуск наркотичного засобу – метадон за відсутності медичних показань», – йдеться у повідомленні.

Сума винагороди за виготовлення одного рецепту складала від 300 до 700 гривень.

Зазначається, що надалі особи, які придбали рецепт, направлялися до аптек комунального підприємства і на підставі вказаного документу купували наркотичні засоби.

За результатами проведення обшуків в приватних медичних центрах, аптеках та за місцем проживання причетних осіб, виявлено та вилучено значну кількість бланків, рецептів на право придбання наркотичних засобів, медичну документацію, штампи, печатки лікарів, комп’ютерну техніку.

На даний час встановлюється коло осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення та вирішується питання про повідомлення їм про підозру.

Відкрите кримінальне провадження / facebook.

Кримінальне провадження розслідується за ч.1 ст.309 – незаконне придбання, зберігання наркотичних засобів, без мети збуту (позбавлення волі до 3 років); ч.1 ст.319 – незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів з корисливих мотивів (обмеження волі до 3 років); ч.2 ст.307 – незаконний збут наркотичних засобів за попередньою змовою групою осіб (до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна).

Як раніше повідомляв УНІАН, в Колумбії затримали бабусю з 17 кілограмами кокаїну в інвалідному візку.

#Київ#наркотикипогода у Києві.

Источник материала
Поделиться сюжетом