В Україні добувні кар’єри вкриють сонячними станціями загальною потужністю 5МВт
В Україні добувні кар’єри вкриють сонячними станціями загальною потужністю 5МВт

В Україні добувні кар’єри вкриють сонячними станціями загальною потужністю 5МВт

В Україні на відвалах добувних кар’єрів встановлять сонячні станції загальною потужністю 5МВт.

Пілотний проект реалізує Ferrexpo - швейцарська залізорудна компанія з активами, передає Новое Время.

"Сонячні панелі будуть встановлені на гірських відвалах і не займатимуть корисні площі, - - йдеться у повідомленні компанії.

- Вироблена електроенергія, собівартість якої вже сьогодні значно нижча за ту, яку ми зараз купуємо на енергоринку, використовуватиметься як для власних потреб підприємств, так і для поставок третім особам".

Фінансування проекту повністю здійснюватиметься Ferrexpo без використання державних програм компенсацій, субсидій, дотацій і "зеленого тарифу".

«У США, ЄС, Австралії, Японії і навіть Китаї сьогодні не використовуються будь-які державні або неринкові дотації, відновлювальна енергія виробляється в конкурентних умовах з іншими джерелами енергії», - зазначають у компанії.

Після реалізації пілотного проекту Ferrexpo планує відмовитись від закупівель електроенергії на енергоринку, перейшовши на електроенергію згенеровану сонячними станціями.

Залізорудна компанія Ferrexpo plc, головним акціонером якої є український бізнесмен Костянтин Жеваго, володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій, у свою чергу, належить 99,11% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату і 100% акцій Єристівського ГЗК.

Основною діяльністю компанії є виробництво і експорт високоякісних залізорудних окатишів, які використовуються у виробництві сталі.

Источник материала
Поделиться сюжетом