НАЗК виявило порушення у фінансових звітах 58 політичних партій
НАЗК виявило порушення у фінансових звітах 58 політичних партій

НАЗК виявило порушення у фінансових звітах 58 політичних партій

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило порушення у фінансових звітах українських політичний партій за II квартал 2019 року.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції завершило аналіз звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за ІІ квартал 2019 року: за результатами аналізу затверджено останні 121 висновок за зазначений звітний період", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, 58 висновків містять інформацію про порушення подання звіту політичної партії та порядку одержання внеску на підтримку політичної партії, за що передбачена відповідальність за статтями 212-21, 212-15 Адміністративного кодексу України.

Зокрема, порушення виявлені у звітах парламентський партій 9-го скликання Верховної ради - "Слуга народу", "Опозиційної платформи - За життя", "Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" та "Голосу".

"У звітах політичних партій, що увійшли до парламенту, виявлено факти здійснення внесків особами з непогашеним податковим боргом, що заборонено законом.

Протоколи про адміністративні правопорушення будуть складені уповноваженими особами Національного агентства на фізичних осіб-внескодавців", - йдеться в повідомленні.

Також виявлені порушення у фінансових звітах таких партій: "Всеукраїнське об'єднання "Свобода", "Громадянська позиція", "Демальянс", "Єдина сила", "Комуністична партія України", "Конгрес українських націоналістів", "Національний корпус", "Наші", "Об'єднання Самопоміч", "Партія Шарія", "Правий сектор", "Радикальна партія Олега Ляшка", "Рух нових сил Михайла Саакашвілі", "Сила і честь", "Сила людей", "УДАР", "Українська стратегія Гройсмана", "5.10".

Зазначається, що всього за ІІ квартал 2019 року до НАЗК надійшли 269 звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, у звітах 78 політичних партій виявлено порушення.

Источник материала
loader
loader