Запорожского губернатора суд заставит ответить за противоправные действия
Запорожского губернатора суд заставит ответить за противоправные действия

Запорожского губернатора суд заставит ответить за противоправные действия

Гучне протистояння Віталія Туринка та Віталія Гордієнка, за яким ми уважно спостерігаємо, можна схарактеризувати як стабільно критичне.

Основні фігуранти скандалу залишаються незмінними, але тіньові особи додаються, здебільшого вражаючи своєю вельми хиткою позицією, пише important.

Звісно, жоден високопоставлений чиновник не може мати бездоганну репутацію, але найкраще про його цінності можна скласти враження в процесі ухвалення ним важливих рішень.

Корупція виникає не у владних кабінетах, вона виникає в головах людей та в їхніх цінностях.

З моменту представлення нового губернатора запоріжцям та саме з його підняття до трибуни з полум’яною промовою, основним мессенджем якої було знищення корупції у регіоні, до сьогодні, ми, нажаль, не стали свідками гучної перемоги Туринка над чумою наших часів.

В будь-якому разі, абсолютна більшість владних верхівок демонструють боротьбу з корупцією лише декларативно, насправді ж жодна із гілок влади не спроможна від неї відмовитися.

Протистояння двох протиборчих сил Туринка та Гордієнка, з якими ми вже традиційно крокуємо у своїх публікаціях, дозволяють наочно вбачати ознаки функціонування класичної корупційної схеми, коли обмежене коло осіб розпоряджається загальними ресурсами на свою користь.

Навіть опираючись на численні публікації інтернет-видань, які містять доказову площину щодо протиправної діяльності з корупційною підв’язкою губернатора, залишається лише здогадуватися про залаштункові масштаби його діяльності.

Попри маси журналістських матеріалів, існує безліч офіційних звернень та заяв до уповноважених органів, але, всупереч Законів України та Конституції України, відповідне реагування геть відсутнє.

З останнього, що нам повідомили, на заяву Гордієнка про вчинення Головою облдержадміністрації кримінальних правопорушень, передбачених ч.

1 ст.

367, ч.

1 ст.

366 КК України до Територіального управління Державного бюро розслідувань, отримано офіційну відповідь про відсутність підстав для внесення відомостей до ЄРДР.

Такі дії з боку ДБР змусили головного еколога звернутися до Мелітопольского міськрайонного суду Запорізької області зі скаргою в порядку ст.

303 КПК України та проханням визнати незаконною бездіяльність відповідальних осіб та зобов’язати ТУ ДБР внести заяву про вчинення кримінального правопорушення до ЄРДР та розпочати досудове розслідування.

Розглянувши скаргу Гордієнка, ухвалою від 22.10.2019 р.

Мелітопольський міськрайонний суд постановив зобов’язати посадових осіб Територіального управління Державного бюро розслідувань внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення Головою Запорізької обласної державної адміністрації Туринком В.

кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.

367, ч.1 ст.

366 КК України та розпочати розслідування.

Источник материала
Поделиться сюжетом