НАБУ і САП збираються повідомити про підозру екс-власникові "VAB Банку" Бахматюку, - заява
НАБУ і САП збираються повідомити про підозру екс-власникові "VAB Банку" Бахматюку, - заява

НАБУ і САП збираються повідомити про підозру екс-власникові "VAB Банку" Бахматюку, - заява

Олег Бахматюк.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) планують оголосити про підозру екс-власникові "VAB Банку" Олегу Бахматюку.

Про це повідомляється на сторінці НАБУ у Facebook.

У НАБУ припускають причетність інших членів правління НБУ до зловживань під час надання банку стабілізаційного кредиту у 2014 році.

"Слідством встановлено, що до реалізації схем із заволодіння 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту НБУ можуть бути причетні більше 15 осіб.

Вісім з них вже повідомлено про підозру.

Ще відносно ряду осіб, у тому числі бенефіціарного власника "VAB Банку", які зараз перебувають за межами країни, вирішується питання про направлення повідомлення про підозру передбаченим КПК України у таких випадках способом", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, НАБУ повідомило 8 особам про підозру у заволодінні 1,2 млрд грн "VAB Банку", виділених в якості стабілізаційного кредиту.

Того самого дня НАБУ заявило про затримання 7 осіб за підозрою в заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту НБУ, виданого у 2014 році "VAB Банку" власника Олега Бахматюка.

Екс-голова Нацбанку Валерія Гонтарєва заперечує провину колишнього першого заступника Олександра Писарука в розтраті 1,2 млрд грн кредитних коштів.

Вона вважає, що в усьому винен аграрний олігарх Олег Бахматюк.

Писарук працював головою правління одного з найбільших банків України — "Райффайзен Банку Аваль".

Олександр Писарук у 2014-2015 роках був першим заступником голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої.

З 1997 року він працював у банку ING, в якому протягом 2010-2014 років був регіональним керівником у Центральній та Східній Європі.

Источник материала
Поделиться сюжетом