Рада прийняла зміни до Бюджетного кодексу для держбюджету-2020
Рада прийняла зміни до Бюджетного кодексу для держбюджету-2020

Рада прийняла зміни до Бюджетного кодексу для держбюджету-2020

13:08, 14 листопада 2019.

Фінанси.

Прийняття цих змін дозволить збалансувати держбюджет на наступний рік.

Верховна Рада прийняла закон про зміни до Бюджетного кодексу України для балансування державного бюджету на 2020 рік.

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення відповідного законопроекту (2144) в цілому проголосували 282 депутати за необхідного мінімуму в 226 голосів.

За інформацією Міністерства фінансів, запропоновані зміни покращать адміністрування платежів, забезпечать наповнення бюджетів різних рівнів, забезпечать стабільне фінансування сфери освіти і охорони здоров'я, поліпшать управління витратами соціальної спрямованості.

Під час обговорення проекту зал ще раз відхилив низку поправок, не підтриманих профільним комітетом, однак автори цих поправок висловили претензії, стверджуючи, що законопроект порушує права територіальних громад розпоряджатися своїми коштами.

У відповідь представник парламентського комітету з питань бюджету Юрій Кузбит заявив, що це не відповідає дійсності, і комітет підтримує законопроект в остаточній редакції, викладеній у порівняльній таблиці.

«Мова йде про те, щоб збалансувати бюджет-2020.

Необхідно, щоб він працював і був коректним.

От і все.

Ніхто не намагається зараз угробити децентралізацію», - підкреслив депутат.

Як повідомляв УНІАН, Комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендував парламенту прийняти держбюджет України на 2020 рік у другому читанні і в цілому, приступивши до його розгляду після прийняття змін до Бюджетного кодексу України (законопроект №2144).

#Верховна Рада#держбюджет#Бюджетний кодекс.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны