Рада ухвалила законопроект щодо дерегуляції в земельних відносинах
Рада ухвалила законопроект щодо дерегуляції в земельних відносинах

Рада ухвалила законопроект щодо дерегуляції в земельних відносинах

14 листопада.

Верховна рада України ухвалила за основу законопроект №2194 про внесення змін до Земельного кодексу щодо дерегуляції у сфері земельних відносин.

Відповідне рішення підтримали 272 народних депутати України, передає кореспондент УНН.

Законопроект №2194 про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин має на меті реформування системи управління у сфері земельних відносин та зняття штучних обмежень господарської діяльності для спрощення доступу до земельних ресурсів населення та бізнесу, скасування зайвих дозволів та дублювання процедур перевірки документації із землеустрою.

Проект закону передбачає:.

- передати землі державної власності за межами населених пунктів (крім земель, які потрібні державі для виконання її функцій) до комунальної власності сільських, селищних, міських рад;.

- надати органам місцевого самоврядування повноваження щодо зміни цільового призначення земельних ділянок приватної власності;.

- надати повноваження із здійснення державного контролю за використанням та охороною земель: облдержадміністраціям (які в перспективі, після завершення реформи децентралізації, будуть трансформовані у префектури), виконавчим органам сільських, селищних, міських рад;.

- скасувати повноваження ВРУ стосовно погодження зміни цільового призначення особливо цінних земель, вилучення земельних ділянок для розміщення та обслуговування будівель і споруд дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв міжнародних організацій;.

- виключити із Земельного кодексу України норми, які обмежують можливість іноземців та іноземних юридичних осіб придбавати вільні від забудови земельні ділянки несільськогосподарського призначення за межами населених пункті тощо.

Відповідне рішення підтримали 240 народних депутатів.

Источник материала
Поделиться сюжетом