У Німеччині вважають вагомими нові звинувачення на адресу Кремля у справі MH17
У Німеччині вважають вагомими нові звинувачення на адресу Кремля у справі MH17

У Німеччині вважають вагомими нові звинувачення на адресу Кремля у справі MH17

03:09, 16 листопада 2019.

Світ.

Німеччина закликала Росію активно сприяти розслідуванню катастрофи літака "Малайзійських авіаліній", збитого в небі над Донбасом влітку 2014 року.

Уряд ФРН вважає "вельми тяжкими" нові звинувачення на адресу Москви, висунуті напередодні Об'єднаною слідчою групою.

Відповідну заяву зробила представник МЗС Німеччини Марія Адебар, повідомляє Deutsche welle.

"Винні в цьому злочині, знищенні літака рейсу MH17, повинні бути виявлені і притягнуті до відповідальності", - заявила Адебар.

Вона закликала Росію активно сприяти розслідуванню катастрофи літака "Малайзійські авіалінії", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур і був збитий в небі над Донбасом влітку 2014 року.

Адебар нагадала про підтримку Німеччиною роботи Об'єднаної слідчої групи (JIT), а також позиції, закріпленої в резолюції №2166 Ради Безпеки ООН від 2014 року.

14 листопада повідомлялося, що Об'єднана слідча група (JIT), яка займається розслідуванням збиття малайзійського Boeing рейсу MH17 над Донбасом, оприлюднила нову запис, зроблений на початку липня 2014 року, учасниками якої були бойовики і високопоставлені російські чиновники.

На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Група JIT (Joint Investigation Team), до складу якої входять прокурори і представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії і Малайзії, а також представники Євросоюзу, дійшла висновку, що авіалайнер рейсу МН17 збила ракета серії 9M38, яка була запущена з самохідної вогневої установки BUK-TELAR з сільськогосподарського поля в районі селища Первомайське.

Цей район на той момент перебував під контролем бойовиків.

Влітку 2018 року уряд Нідерландів зняло з України відповідальність за катастрофу MH17.

#катастрофа MH17.

Источник материала
Поделиться сюжетом