Результати вразили: вчені довели, що люди добрі від природи
Результати вразили: вчені довели, що люди добрі від природи

Результати вразили: вчені довели, що люди добрі від природи

Група дослідників з Гарварда і Єльського університету провела серію тестів, які намагалися визначити, як люди вважають за краще діяти – спільно або егоїстично, як при первинному зіткненні з проблемою, так і згодом, коли у них був шанс поміркувати.

"У кожному окремому дослідженні більш швидкі, тобто більш інтуїтивні рішення приймалися за більш високий рівень співпраці, в той час як більш повільні, тобто більш рефлексивні рішення були пов'язані з більш високим рівнем егоїзму.

Ці результати говорять про те, що наш перший імпульс – співпрацювати, що ми все-таки "хороші" істоти", – визначили вчені.

Інше міжнародне дослідження показало, що люди з більшою ймовірністю повернуть втрачений гаманець, коли думають, що втрата буде шкідлива для людини, яка його втратила.

У експериментах дослідники вивчили більше 17 000 втрачених гаманців, у яких були різні суми грошей.

Перевірки влаштовували в державних та приватних установах.

Вчені намагалися виміряти, чи зв’язувалися одержувачі з власниками щоб повернути повернення гаманець.

Експеримент показав, що практично у всіх країнах громадяни з більшою ймовірністю повертали гаманці, які містили великі гроші.

Жодні спеціалісти, ані професійні економісти не змогли передбачити такий результати.

Дослідники дійшли висновку, що люди, ймовірно, хочуть бути хорошими людьми і, дійсно, мають вроджену здатність бути такими.

Як повідомляв 5UA., вчені виявили "забуту" планету на такій відстані від однієї з зірок, де теоретично вона не могла навіть існувати.

Температура на планеті сягає тисячі градусів за Цельсієм та попри це, вона все одно зберігає власну атмосферу.

Источник материала
Поделиться сюжетом