США наклало нові санкції на хакерів, які працювали на російський уряд – "Голос Америки"
США наклало нові санкції на хакерів, які працювали на російський уряд – "Голос Америки"

США наклало нові санкції на хакерів, які працювали на російський уряд – "Голос Америки"

Міністерство фінансів США запровадило нові санкції в четвер проти 17 осіб та семи компаній, пов'язаних з російською Evil Corp, через її участь у кіберзлочинах, повідомляє "Голос Америки" із посиланням на Мінфін США.

За наявною інформацією, вірус Dridex, який поширювала Evil Corp, дозволив компанії вкрасти понад 100 мільйонів доларів у банків та фінансових установ більш ніж 40-ка країн світу.

"Міністерство фінансів США запроваджує санкції проти Evil Corp у рамках всеохоплюючих заходів проти однієї з найбільш активних кіберзлочинних організацій.

Ці координовані дії мають намір зруйнувати кампанії з фішингу, які проводить ця російська хакерська група", - йдеться в заяві міністра фінансів США Стівена Мнучина.

Повідомляється, що цю групу кіберзлочинців у своїх цілях використовував і уряд Росії.

"Лідер групи, Максим Якубець, також надавав пряму допомогу урядові Росії у зловмисній кібердіяльності", – кажуть у міністерстві.

Це не вперше, коли кіберзлочинців пов'язують із російським урядом, йдеться в повідомленні.

В 2017 році Міністерство юстиції США висунуло звинувачення двом службовцям російської ФСБ і тим, хто вступав у злочинну змову з ними за нанесення шкоди мільйонам акаунтів Yahoo.

"Сполучені Штати на терпітимуть такої діяльності з боку іншого уряду, або його представників і продовжать притягати всі задіяні сторони до відповідальності", йдеться в заяві.

Група місцевих мешканців на замовлення російських кураторів розробляла програмне забезпечення для здійснення кібератак на українські державні органи.

Источник материала
Поделиться сюжетом