Тренд на замінник кави може стати наступним після м'яса
Тренд на замінник кави може стати наступним після м'яса

Тренд на замінник кави може стати наступним після м'яса

Таку думку висловила в.

міністра аграрної політики та продовольства України в 2019 році Ольга Трофімцева в рамках ХІ Міжнародної конференції «Ведення агробізнесу в Україні».

«Заміна натуральної кави на альтернативу може стати наступним мегатрендом.

Споживання цього продукту в світі зростає, і щоб забезпечити потреби споживання, слід збільшувати площі під кавою.

Тому цілком зрозуміло, що буде пошук замінників цього продукту, і, очевидно, ним може стати цикорій.

До речі, в Україні є село Залізняк у Сумській області, де розвивається проєкт з виробництва цикорію, і воно може скористатися такою можливістю», — зазначила Ольга Трофімцева.

Також, за її словами, незважаючи на те, що в Україні вже з'явилося штучне м'ясо Beyond Meat, потрібно найближчі 5-10 років розвивати виробництво червоного м'яса, оскільки не всі мегатренди будуть довгостроковими.

«Здорове харчування, веганство, рослинні альтернативи тваринного білка — тренди, які диктуватимуть уже в 2020 році агропродовольчому сектору, які підгалузі варто розвивати, щоб бізнес залишався прибутковим.

Але при цьому українським виробникам потрібно зважати, що країни Африки та Китай нарощуватимуть споживання білка тваринного походження», — підкреслила Ольга Трофімцева.

Для довідки: село Залізняк (Сумська область) стало переможцем IV Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2019».

Людмила Лебідь, Agro.

Источник материала
Поделиться сюжетом