У Китаї частка продажів електромобілів сягне 25% до 2025 року
У Китаї частка продажів електромобілів сягне 25% до 2025 року

У Китаї частка продажів електромобілів сягне 25% до 2025 року

Китай прагне досягти майже 25% частки електрифікованих нових авто в продажах до 2025 року.

Попередня «дорожня карта» затверджена в 2017 році передбачала, що до 2025 року транспорт на електротязі має становити 20% продажів, пише Bloomberg.

Хоча в останнім часом в Китаї швидко зростає попит на електрифіковані авто, на них все ще припадає близько 5% продажів автомобілів в країні.

Крім того, продажі електромобілів знижуються протягом чотирьох місяців поспіль після того, як уряд скоротив субсидії.

Водночас Китай просуває електромобілі, пропонуючи звільнення від податку з продажів, пільги в розіграшах номерних знаків і меншу кількість обмежень на використання електрифікованих машин.

Частка електромобілів в продажах в 20-25% до 2025 року означає, що продажі автомобілів внутрішнього згоряння на найбільшому в світі автомобільному ринку вже досягли піку.

В той же час до цього року повністю електричні автомобілі стануть масовими, автомобілі на паливних елементах будуть широко доступні, а всі транспортні засоби, що використовуються в комунальному секторі, будуть працювати на електриці.

«В технологічних проривах завжди є невизначеність, і більш розумно ставити мету для ближчих тимчасових рамок, що ми бачимо в даному випадку, – каже Цуй Донгшу, генеральний секретар Китайської асоціації пасажирських автомобілів.

На автомобільному ринку Китаю спостерігається тривалий спад, який гальмує світовий сектор електромобілів, оскільки на частку КНР припадає близько половини світових продажів електричних машин.

Источник материала
Поделиться сюжетом