У Швейцарії встановили двосторонні сонячні панелі на даху заводу Coca-Cola
У Швейцарії встановили двосторонні сонячні панелі на даху заводу Coca-Cola

У Швейцарії встановили двосторонні сонячні панелі на даху заводу Coca-Cola

В Швейцарії у комуні Вальс на даху заводу Coca-Cola встановили двосторонні гетероструктурні сонячні панелі загальною потужністю 115 к.

СЕС з модулями групи компаній "Хевел" стала першим подібним комерційним об'єктом в Європі, передає renen.

Двосторонні гетероструктурні сонячні модулі, орієнтовані зі сходу на захід, дозволяють змістити пік вироблення з полудня на ранкові та вечірні години, а також виробляють до 30% більше електроенергії протягом всього життєвого циклу порівняно з односторонніми панелями.

У 2018 році частка двосторонніх модулів на ринку досягла 20% і продовжує рости.

Завдяки гетероструктурній технології коефіцієнт двобічності перевищує 90%: тильна сторона гетероструктурних модулів "Хевел" виробляє практично стільки ж електроенергії, що й лицьова.

Це значно вище показників інших PV-технологій, включаючи одне з найбільш поширених на сучасному ринку технологію PERC, у якої коефіцієнт двобічності зазвичай досягає 70%.

«Власники сонячних установок при виборі технології все більше орієнтуються на кінцеву собівартість виробленої електроенергії протягом всього життєвого циклу модулів, - каже генеральний директор Групи компаній "Хевел" Ігор Шахрай.

- Гетероструктурні двосторонні модулі є одними з найефективніших з цієї точки зору і дозволяють досягти максимально швидкого повернення інвестицій".

Источник материала
Поделиться сюжетом