Естонці здали 430 аварійних автомобілі на переробку
Естонці здали 430 аварійних автомобілі на переробку

Естонці здали 430 аварійних автомобілі на переробку

Жителі Естонії погодились віддати на переробку 430 аварійних автомобілів.

Таку кількість замовлень на вивезення автомотлоху протягом двох тижнів отримали Міністерство навколишнього середовища, Kuusakoski і Союз автозвавлищ Естонії, передає postimees.

Найбільший інтерес до відмови від аварійних автомобілів демонстрували у Тартумаа, Таллінні та Харьюмаа.

За словами голови правління Kuusakoski Кулдара Суйтса, передача автомотлоху підприємству, яке володіє необхідною ліцензією з переробки відходів, дозволяє суттєво знизити екологічні ризики.

"Аварійні автомобілі – це небезпечні відходи, які містять багато забруднюючих навколишнє середовище або просто небезпечних матеріалів, - зазначив Суйтс.

- Наприклад, у кожній машині є від 6 до 12 літрів різних масел та інших рідин, які, потрапивши у землю становлять загрозу рослинам і тваринам, а також здоров'ю людей, навколишнє середовище забруднюють і кинуті просто так свинцеві акумулятори, самостійний випуск газу з системи клімат-контролю, а також спалювання старого масла, шин, пластику та інших подібних матеріалів, що також може становити небезпеку здоров'ю людей".

За словами Кулдара Суйтса, всі зібрані у рамках кампанії аварійні автомобілі відправляються в дробарку для металу, а потім у вигляді сировини отримують нове життя.

"Єдина в Естонії дробарка для металу здатна за годину подрібнити 30-40 старих автомобілів таким чином, що 95% маси автомотлоху потім направляється на повторне використання згідно з екологічними вимогами Європейського союзу, - розповів Суйтс.

- Масло та інші рідини, які знаходяться в автомобілях, передають організаціям, які займаються небезпечними відходами, акумулятори, шини і скло відокремлюють, чорний і кольоровий метал автоматично сортується після подрібнення і направляється у повторне використання за видами, легкі матеріали, такі як панелі приладів, сидіння і оббивка використовуються у якості палива з відходів".

Таким чином, дробарка відправила у повторне використання вже чверть мільйона старих машин.

Міністерство навколишнього середовища, Kuusakoski і Союз автозвалищ Естонії організовують кампанію з безкоштовного вивезення автомотлоху вже другий рік поспіль.

У перший рік у рамках кампанії естонці люди відмовилися приблизно від 250 аварійних автомобілів.

Источник материала
Поделиться сюжетом